SCM / VBV Gecertificeerd GPS volsysteem

zo kunt u diefstal voorkomen!

Is uw auto of boot een echte eyecatcher? Of enigszins in ‚Äėgood shape‚Äô? Dan is de kans aanwezig dat dieven een oogje op uw auto of boot hebben. Maar gelukkig kunt u ook een oogje in het zeil houden en diefstal voorkomen. Hoe? Door uw bezit goed te beveiligen. Er zijn verschillende beveilingssystemen, de zogenoemde SCM klassen. Hoe hoger de SCM klasse is, hoe beter uw bezit beveiligd is. Wat kunt u verwachten per SCM klasse? En wat is het voordeel van een GPS volgsysteem?

12Trace kent 2 soorten certificaten

  • Draadloos GPS volgsysteem certificaat,
  • Bedraad GPS volsysteem

 

 

vbv_keurmerk_2_1_2              GeoChaser SCM TV01

Een boot is een gemakkelijk en populair doelwit voor het dievengilde. Jaarlijks worden ruim twaalfhonderd boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen. En dat worden er ieder jaar meer! Dit heeft voor de eigenaar vervelende gevolgen en is een enorme schadelast voor verzekeraars. Daarom is het belangrijk dat u alle specifieke gegevens van uw boot registreert. Mocht uw boot en/of buitenboordmotor onverhoopt worden gestolen dan heeft u alle informatie bij de hand en kunt u de diefstal melden. De politie kan zo sneller starten met de opsporing van uw gestolen object.

Wat is het VbV?

Het VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit) is een gemeenschappelijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. Het VbV werkt daarbij nauw samen met de publieke en private partners.

Waarom het VbV?

Ieder jaar worden ruim tienduizend auto’s gestolen en verdwijnen er ruim twaalfhonderd vaartuigen. Ook de schade als gevolg van transportcriminaliteit is groot. Vanuit maatschappelijk oogpunt is het dus van groot belang dat criminaliteit in de mobiliteitsketen bestreden √©n voorkomen wordt.

 

 

Normering 2014

Categorie 1. Mechanische beveiliging
Kabels, kettingen, wielklemmen, koppelingssloten, hangsloten, buitenboordmotorsloten

Categorie 2. Vaartuigalarmsysteem
Bestaande uit systemen voor inbraakdetectie en een signalering van het alarm (optisch, akoestisch)

Categorie 3. Vaartuigvolgsysteem
Track&Trace systemen die automatisch de positie van het vaartuig kunnen bepalen en doorgeven aan
de ontvangstcentrale.

Categorie 4. Vaartuigvolgsysteem PLUS(in ontwikkeling 2014)
Vaartuig volgsystemen dat voldoet aan categorie 3 met als extra functionaliteit het detecteren van
jamming en sabotage.
Uw boot kunt u, behalve het normale touwwerk, het beste vastleggen met goedgekeurde kabels, ketting en sloten.
Let op dat u gebruik maakt van goede bevestigingspunten, zowel aan de boot- als aan de walzijde. Voor buitenboordmotoren zijn speciale sloten ontwikkeld en deze zijn SCM/VbV goedgekeurd.
Om inbrekers af te schrikken, geven inbraaksystemen optische en akoestische signalen af. Deze systemen worden zo ingesteld dat nodeloze alarmeringen voorkomen worden. Wij adviseren dan ook om deze systemen door vakkundige installateurs in te laten bouwen, niets is zo vervelend als een vals alarm, voor u, maar ook voor uw mede watersporters in de haven
Een vaartuig volg of Track&Trace systeem geeft na diefstal een melding door aan een alarmcentrale. De exacte positie van het vaartuig wordt real time ook doorgegeven aan de meldkamer. Het alarm wordt bij gecertificeerde systemen en inbouw door een gecertificeerd installateur doorgegeven aan een PAC alarmcentrale wat op zijn beurt de politie in staat stelt om uw boot snel weer terug te vinden.

 

 

Bekijk ook

GeoLocker Marine vbv gecertificeerd

  • Gecertificeerd Vaartuig Volgsysteem
  • Koppeling met de meldkamer Brinks Global
  • Zonder aansluiting op de boordaccu

GeoChaser SCM TV01

  • Gecertificeerd Voertuig Volgsysteem
  • Koppeling met de meldkamer Brinks Global
  • Optie startblokering
Show Buttons
Hide Buttons