Startonderbreking

Het starten van uw auto op afstand blokkeren ?

Met de GeoChaser- Guard, Eco en Control kan een startonderbreking op afstand worden gecre√ęerd. Door het blokkeren van de startmotor vanuit uw account is het niet meer mogelijk om uw auto te starten.

De startonderbreking mag alleen van invloed zijn bij stilstand. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen de sturing van de startmotor te onderbreken. Er moet ten alle tijden worden gezorgd dat de hoofdmotor van een voertuig NIET uitgezet kan worden via de GeoChaser. Mocht dit wel gebeuren dan kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan.

startblokkeringopafstand

Het is daarom raadzaam de installatie professioneel in te laten bouwen bij u in de regio. Eenvoudig, goedkoop en met een levenslange garantie! U selecteert zelf één van onze installatie partners bij u in de buurt. Al onze partners hebben goed uitgeruste  inbouwstations en uitstekend gekwalificeerd personeel. Uw systeem laten inbouwen ?

Type GeoChaser 100

Hier vindt u de handleiding voor type GeoChaser 100 : 

Type GeoChaser 200

Hier vindt u de handleiding voor type GeoChaser 200 :

Heeft u liever een Startonderbreker met eigen autorisatie?

Startonderbreker SCM alarm klasse 1

Deze  startonderbreker is SCM gecertificeerd ( SCM term Startonderbreker: voorheen Klasse 1 genaamd). Sinds de vernieuwde en aangescherpte regels van SCM is het voor veel voertuigen nu noodzakelijk om naast een bv. voertuigvolgsysteem een extra startblokkering ingebouwd te hebben.

Voor oldtimers en import voertuigen is dit verplicht en ook voor sommige andere merken die geen af-fabriek gecertificeerd systeem hebben. WAECO  startonderbreker is een geavanceerd elektronisch apparaat welke een zeer betrouwbare bescherming geeft met een eenvoudige bedieningsprocedure. Het systeem bestaat uit een centrale, LED indicator, transponderantenne en twee transponders.

De  startonderbreker schakelt twee van de belangrijkste elektrische circuits uit (bv. startmotor, brandstofpomp, ontsteking of injectie) en wordt simpelweg gedeactiveerd door de gecodeerde transponder in de nabijheid van de transponderantenne te houden voor het voertuig te starten. De transponderantenne kan verborgen gemonteerd worden achter het dashboard o.i.d.

Het activeren/onderbreken gebeurt automatisch ongeveer 20 seconden na het uitzetten van het contact. Bij het activeren gaat de LED knipperen. Vanaf nu zijn de twee specifieke circuits onderbroken om ongeoorloofd starten van de auto te voorkomen.

Om de startonderbreker te deactiveren houdt u een gecodeerde transponder in de nabijheid van de transponderantenne, de LED gaat constant branden en verwijder de transponder uit het leesveld. De LED dooft bij het deactiveren van de startonderbreker. U heeft nu ongeveer 20 seconden de tijd om uw auto te starten. Indien u langer wacht zal de startonderbreker her-activeren en zal het noodzakelijk zijn de transponder nogmaals in de nabijheid van de transponderantenne te houden.

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel ons op 050 313 03 16
Of bestel direct in onze webshop 

Show Buttons
Hide Buttons