Invallen om diefstal landbouwvoertuigen

De politie heeft dinsdag op drie adressen in Roermond en Haelen invallen gedaan bij een bende die wordt verdacht van het stelen en doorverkopen van landbouwvoertuigen. Dat meldt de politie. Drie personen zijn aangehouden.

Rond 7.00 uur werden twee huizen aan de Gebroekstraat en de Eglantierhof in Roermond en in een woning aan de Bosrand in Haelen doorzocht. Twee mannen van 28 en 43 jaar uit Roermond en een 44-jarige man uit Haelen werden aangehouden. De drie worden verdacht van het stelen en doorverkopen van landbouwvoertuigen en gereedschappen zoals lasapparatuur en groefmachines.

In april vorig jaar startte de politie een rechercheonderzoek naar de diefstal van landbouwvoertuigen en goederen uit Brabant en Limburg. Hieruit kwam naar voren dat de spullen in Nederland werden gestolen en vervolgens via België naar Oostenrijk werden getransporteerd. In Oostenrijk werden 24 voertuigen aangetroffen.

Tijdens de actie dinsdag wordt in en om de woningen van de verdachten gezocht naar bewijsmateriaal en eventuele gestolen goederen. Hierbij worden speurhonden ingezet en militairen van Defensie zullen met politieagenten zoeken naar eventuele verborgen ruimten. De actie neemt naar verwachting een groot deel van de dag in beslag.

Dinsdag 28 januari 2014, bron: Hartvannederland.nl