Veelgestelde vragen

Werkt de GeoLocker met een NL+ kaart ook in het buitenland?

De GeoLocker een NL+ kaart werkt ook in het buitenland. De optie ‘maak gebruik van SMS als GPRS niet beschikbaar is’ moet dan worden aangevinkt. Alle informatie (locatie, temperatuur etc.) wordt dan via een SMS bericht naar 12Trace verzonden. Live tracking is niet mogelijk. Het verzenden van informatie met SMS berichten is veel duurder dan via een GPRS verbinding! Komt uw GeoLocker regelmatig in het buitenland dan is een EU+ kaart een voordelige optie.

Wat is de levensduur van de batterij?

De batterij van de Geolocker heeft een levensduur van 4 jaar als de fabriekinstellingen worden gehanteerd. Dit houdt in dat de Geolocker 2 keer per dag haar positie-update naar 12Trace verstuurd. Als bijvoorbeeld de optie live tracking wordt geactiveerd zal de geolocker in geval van een alarmsituatie vaker verbinding maken met 12Trace. Dit vergt meer van de batterij.

Wat bepaalt de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling?

De Geolocker maakt voor plaatsbepaling gebruik van een GPS ontvanger. Verscheidene oorzaken kunnen invloed hebben op de nauwkeurigheid van de GPS ontvanger. De meest voorkomende oorzaken van een onnauwkeurige plaatsbepaling zijn; Geolocker bevindt zich in een gebouw met muren en vloeren van gewapend beton welke de ontvangst van het GPS signaal vermoeilijken of verhinderen. De Geolocker is niet met de GPS antenne naar de hemel gericht. Hierdoor is de ontvangst van het GPS signaal laag. (de positie van de GPS antenne is gemarkeerd met een pijl op de productsticker)

Is het mogelijk om een andere SIM-kaart te gebruiken?

Momenteel is het alleen mogelijk om de meegeleverde SIM-kaart te gebruiken.

Is het mogelijk om de pincode van de SIM kaart te wijzigen?

Momenteel is het niet mogelijk om de pincode te wijzigen.

Waarom knippert de GPS of GSM led rood op de Geolocker?

Een rode led geeft aan dat er een fout is opgetreden bij de plaatsbepaling of bij de communicatie met 12Trace. Aan de hand van het knipperpatroon kan exact worden vastgesteld wat er precies is misgegaan. Voor meer informatie over foutmeldingen vind u in de handleiding.

Kan er een andere batterij worden gebruikt?

De Geolocker is uitgerust me een speciaal soort lithium batterij. Gebruik absoluut geen andere batterij dan de door 12Trace geleverde batterij. Dit kan ernstige gevaren zoals brand en explosie met zich meebrengen. Als de batterij leeg is kan er bij 12Trace een nieuwe batterij worden besteld.

Wat bepaalt de afname van het credit tegoed?

Elke keer dat de Geolocker contact maakt met 12Trace neemt het credit tegoed een klein beetje af. Als de optie ‘live tracking’ aangevinkt is met een laag interval, of als het communicatie interval laag ingesteld is maakt de Geolocker vaker verbinding met 12Trace. Dit resulteert in een snellere afname van het credit tegoed.

Wat is GPRS?

Met een GPRS verbinding is het mogelijk om via het GSM netwerk een verbinding met het internet te maken.

Wat kost de Geolocker in gebruik?

De GeoLocker en GeoChaser zijn uitgevoerd met een zogenaamde prepaid SIM kaart, deze sim kaart is bij aankoop opgewaardeerd met 150 credits. Deze simkaart heeft een wereld dekking meer informatie leest u bij het communicatie systeem EU+. Het grote voordeel is, u betaalt niet meer dan u verbruikt. Later is het tegoed gemakkelijk via de website op te waarderen.

Wat betekenen de rode vakjes in de kilometer registratie?

Dit kan verschillende oorzaken hebben, echter hebben deze geen invloed op de kilometerstand die wordt bijgehouden door de GeoChaser Eco. Een rood vakje wordt weergegeven als de begin kilometerstand van de huidige rit niet overeenkomt met de eind-kilometerstand van de voorgaande rit. Rode vakjes kunnen ook ontstaan bij een rit volgorde probleem. Dit wordt veroorzaakt doordat er bij moeilijke communicatie tussen de GeoChaser Eco en het platform ritten worden ‚Äúgebufferd‚ÄĚ en op een later tijdstip worden verstuurd. Klik hier voor de volledige uitleg en oplossingen.

Melding  #Waarde! bij exporteren van mijn kilometer administratie naar Excel

Bij het exporteren van uw kilometer administratie naar Excel kan het voorkomen dat Excel bij de optelling van de kilometers de melding ‚Äė‚Äô#Waarde!‚ÄĚ geeft. Deze melding wordt veroorzaakt doordat de numerieke  waarden in Excel met punt staan genoteerd. Hierdoor worden zij niet herkend als  waarden en wordt de optelling niet uitgevoerd.
Dit kan eenvoudig worden aangepast in Excel met de volgende stappen:

– Kolom selecteren

– Toets vervolgens de toetsencombinatie <Ctrl H> in.

– Geef bij zoeken naar een  . (punt)

– Geef bij vervangen door een , (komma)

– klik vervolgens op <Alles vervangen>

GeoChaser Basic/ Guard/ Eco communiceert plotseling niet meer

In een uitzonderlijke geval kan voorkomen dat de Geochaser van de GMT200 serie van het een op andere moment stopt met communiceren. Wanneer dit voorkomt controleer eerst op de volgende punten:

– Staan er voldoende credits op de unit
– Is de einddatum verstreken van mijn credittegoed (looptijd is 12 mnd)
– Heeft de unit spanning van de externe voeding
– zit de simkaart nog op de juiste manier in de unit
– Is de simkaart losgeraakt voer de stappen uit zoals in deze  application note is weergegeven.

Show Buttons
Hide Buttons