Dieven dol op Lexus

Geen Mercedes, Audi of BMW, maar de Lexus is de meest gestolen auto. Waarom is dit merk zo populair bij dieven? De diefstal van auto’s neemt voor het eerst in jaren weer toe. Ondanks alle track en trace-elektronica worden steeds meer auto’s gepikt. Op 3 staat BMW, op 2 Land Rover en op 1 de Lexus. Van het Japanse merk werden er 6 per 1000 gestolen.

Cult

Dit merk van moederbedrijf Toyota bestaat sinds de jaren ’80 maar werd cult, mede door de Amerikaanse hiphop-scene uit de jaren ’90. Rappers reden in een Lexus.

Hybride is hot

De Lexus wordt in ons land steeds populairder. Jaarlijks worden er zo’n 4000 nieuwe exemplaren van verkocht. Hoe het kan dat de auto nu ‘de eer’ heeft target van dieven te zijn? Volgens Guido Roozekrans van Lexus Nederland gaan veel gestolen auto’s naar Oost-Europa.

“Hybride auto’s zijn populair onder dieven vanwege de belastingvoordelen en subsidies.” Zo geven Russische steden subsidies aan gebruikers van hybride auto’s.

Naast de Lexus worden ook Priussen en andere hybride auto’s steeds vaker gestolen.

Waarschuwing

Iedereen die een Lexus koopt, wordt vanaf nu gewaarschuwd. Maar wat kun je doen om de kans op diefstal te verkleinen?

Volgens Roozekrans is een track en trace-systeem een oplossing. Dat is een voertuig-volgsysteem dat dieven te slim af moet zijn. “Ook raden wij mechanische middelen aan om diefstal tegen te gaan.”

bron: RTLNieuws.nl